mandag den 19. juli 2010

Møder med jøder

Så har vi overstået tre anderledes dage med sorties for os stewards, mens alle de andre har været udenbys. Det har været rigtig lækkert med et afbræk fra de trivielle arbejdsrytmer. Og udfordrende. Men vi blev klædt godt på med undervisning i at dele evangeliet hurtigt og effektivt med amerikanske jøder, og vi blev sat grundigt ind i Jews for Jesus’ (JFJ) metoder.

Torsdag formiddag tog vi undergrundsbanen downtown (dvs. til det sydlige Manhattan) til en skøn lille park, hvor JFJ’s nystartede musikteam skulle optræde. Vi skulle stå og bakke dem op, mens andre stod med JFJ-T-shirts på og prøvede at snakke med forbipasserende. Der var blandt andet en midaldrende jødisk dame, som tog alles opmærksomhed i nogle minutter, mens hun råbte med store armbevægelser, at de messianske jøder i hvert fald ikke var jøder.

Om aftenen samme dag blev vi udstyret med traktater og stillet på et af de meget trafikerede knudepunkter, Union Square, i samme del af byen. Vi havde en lignende sortie fredag middag ved Times Square her i Midtown. Det var meget spændende; man mødte mange forskellige mennesker og reaktioner, både eder og forbandelser fra jøder, som mente, at vi var racister, og opmuntrende velsignelser, herunder fra nogle, der gerne ville have en T-shirt som vores!

Fredag aften og lørdag var vi delt i to mindre teams; vi tre danskere og vores leder, Sara, var om aftenen i en stor park i Brooklyn, hvor der skulle være koncert med et symfoniorkester. Her kom der virkelig mange jøder (man kan ofte spotte disse på afstand, selv de sekulære uden religiøs klædedragt), og jeg fik blandt andet en snak med én, der mente, Gud var i alt. Mens jeg snakkede med ham, stod en kristen sort mand og ventede på, vi blev færdige, så han kunne komme og høre, hvordan det med jøde og Jesus og kunne hænge sammen. Lørdag eftermiddag var vi sammen med nogle unge messianske jøder, som er i byen på to ugers lejr, på en punk-festival udenfor NY. Her mødte man også mange forskellige mennesker, og jeg fik en jødisk og en katolsk teenage-pige til at overveje, om ikke Jesus kunne være deres Messias.

Jeg tænker tilbage på nogle virkelig dejlige dage, hvor Gud har arbejdet i og gennem os hedningekristne; vi fik mange kontakter, og i hvert fald en hedning kom til tro! “The campaigners” kom hjem sent lørdag og fortalte, om deres oplevelser med mennesker, der tog imod evangeliet. Al ære og tak til Gud, som ikke lod evangeliet blive i det antikke Israel, men spredte det ud til os hedninger og nu tilbage til “Israel” i USA!

1 kommentar:

Miriam (søster) sagde ...

Hold da op, det er virkelig dejlig læsning og til at blive helt høj af. Hvor er det skønt at du på den måde kan være et redskab for Gud, og hold fast nogle spændende oplevelser du kan fortælle om. Jeg glæder mig helt ustyrligt til at høre om det når du kommer hjem :oD